Ilkka Kouri

Ilkka Kouri on 1963 syntynyt konetekniikan diplomi-insinööri jonka opinnot keskittyivät tuotantotalouteen sekä tuotantotekniikkaan.

Ilkka on toiminut vuosina 1987–2014 tutkijana ja opettajana Tampereen Teknillisessä Yliopistossa tuotannonohjauksen ja tuotannon kehittämisen alueella. Uransa aikana Ilkka osallistui noin sadan diplomityön ohjaukseen osaamisalueillaan. Tutkimusta Ilkka on tehnyt tuotantostrategisoiden kehittämisestä, ERP-järjestelmien hankinnasta ja käytön tehostamisesta, verkostotuotannon ohjauksesta sekä dynaamisen Kanban-järjestelmän soveltamisesta.

Katso LinkedIn-profiili

Vuosina 2008–2011 Ilkka vastasi Tekes-rahoitteisesta Finnlean-tutkimushankkeesta, jossa tutkittiin Lean käyttöönottoa suomalaisessa teollisuudessa yhdessä seitsemän yrityksen kanssa. Osittain tämän hankkeen pohjalta Ilkka perusti yhdessä Kyösti Heikkosen kanssa vuonna 2009 Suomen Lean-yhdistys ry:n, joka on Suomen aktiivisin Lean-filosofian levittämiseen keskittyvä organisaatio. Ilkka toimi yhdistyksen sihteerinä ja hallituksen jäsenenä 2009–2013.

Yrityksille suunnatun valmennustoiminnan Ilkka aloitti vuonna 1988. Ensimmäinen koulutus ja konsultointityöhön keskittynyt yritys perustettiin yhdessä kollegoiden kanssa 1990. Tällä hetkellä Ratekoulutus Oy on Ilkan pääyhteistyökumppani julkisten koulutusten järjestämisessä.

Ilkka on Suomen Tuotannonohjausyhdistys ry:n sekä Suomen Lean-yhdistys ry:n kunniajäsen laajan koulutus-, tutkimus- ja julkaisutoimintansa ansiosta.

Referenssit


Ilkka on tehnyt uransa aikana koulutus- ja konsultointihankkeita yli 150:n organisaation kanssa. Erilaisten koulutus- ja valmennustilaisuuksien kokonaismäärä 24 vuoden ajalta on noin 350.

Mukaan mahtuu yrityksiä Rovaniemeltä Helsinkiin ja Joensuusta Poriin. Yritysten kokoluokka vaihtelee Suomen pörssin suurimmasta yrityksestä pieniin yrittäjävetoisiin organisaatioihin. Joukosta löytyy useita Suomen johtavia Lean soveltajia. Pääpaino on ollut valmistavan teollisuuden yrityksissä, mutta viime vuosina asiakaskunnassa on ollut yhä enemmän palvelusektorin yrityksiä.

Ilkka vieraillut Suomessa yli 350 tehtaassa ja Japanissa noin 50 tehtaassa ja oppilaitoksessa.

Yksityiskohtainen referenssiluettelo on saatavissa pyynnöstä.